Operationerna återupptas från och med onsdag på sjukhsuet i Köping och från och med torsdag på sjukhuset i Västerås. Foto: Region Västmanland

Beskedet från Region Västmanland: ”Vi opererar i morgon”

Publicerad

Läget har inte förändrats inför onsdagen – planerade operationer kommer att genomföras igen på sjukhuset i Köping. Bedömningen är också att operationsstoppet kommer att hävas som planerat i Västerås på torsdag och gälla, i alla fall veckan ut.

Under onsdagen kommer den planerade dagkirurgin på sjukhuset i Köping att rulla på som vanligt igen. Normalt genomförs det tjugofem planerade operationer om dagen i Köping, det rör sig om mindre ingrepp inom bland annat ortopedi, urologi och gynekologi.

– Det känns jättebra att vi kan vara igång igen, nu gäller det bara att vi får ordning på leveranserna. Signalerna är att det kommer in från Apotekstjänst, men inte alls i den omfattningen som vid normalleveranser. Sen får vi ju även in material från andra leverantörer, säger Liselott Sjöqvist, biträdande sjukhusdirektör.

Nytt besked på torsdag

På onsdag kommer ett 15-tal planerade operationer att vara inställda på sjukhuset i Västerås, men på torsdag hävs stoppet även där och de planerade operationerna rullar på veckan ut.

– På torsdag tar vi beslut om hur det blir med de planerade operationer som ska ske på måndag och tisdag, säger Liselott Sjöqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer