Misstänks ha beställt paket för tusentals kronor i äldres namn – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

24 paket adresserade till samma hus i Västerås fick postpersonal att misstänka bedrägeri under fredagen. Två män sitter nu anhållna misstänkta för att ha beställt paket i andras namn.

Nio äldre personer stod som mottagare av de 24 paketen. Postnord misstänkte att det var andra personer som beställt paketen åt sig själva i de äldres personernas namn.

Säkerhetspersonal på postföretaget åkte efter upptäckten till adressen dit paketen skulle levereras i Västerås. Där envarsgrep de en man.

De 24 paketen ska inte innehålla något farligt men ha ett högt värde, enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

– Det uppskattade värdet på fyra paket man tittade på igår var 20 000 kronor. Om det är samma värde i resten av de 20 paketen kan det bli mycket, säger han.

Den gripne mannen, som är i 20-årsåldern, anhölls senare. Även en till man i samma ålder är anhållen. De misstänks för bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.