”Det handlar om någon slags frihetskänsla för många, men också gemenskap” säger Cecilia von Hausswolff i Bike Babes Västmanland. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Bike Babes Västmanland – över 50 nya medlemmar på ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Alla åldrar och motorcykeltyper är välkomna, men för att vara med i Bike Babes så ska man vara kvinna, ha mc-kort eller hålla på att ta och bo på en ort där Bike Babes finns.

Allt startades i Stockholm och när avdelningen i Västmanland öppnade härom veckan fanns ingen tvekan om att den var efterlängtad. Över 50 nya medlemmar på ett dygn.

– Det finns ett behov av att ha aktiviteter bara för tjejer. Vi kör gärna med killar också, men just i det här sammanhanget så vill vi ha ett eget forum, säger Cecilia von Hausswolff som sköter det adminstrativa för Västmanlands sektion.

Bike Babes finns i Stockholm, Gotland, Göteborg, Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Östergötland, Södermanland, Västmanland, Skåne och Närke.

Häng med Cecilia von Hausswolff ut på en repa med hojen och hör mer om tankarna bakom Bike Babes i klippet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.