Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort område i anslutning till butiken har spärrats av, polisen har genomfört förhör med vittnen och personal. Foto: Sigrid Renklint/SVT

Kraftig brand i matbutik i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en livsmedelsbutik i Västerås. Byggnaden gick inte att rädda och fick brinna ner. Räddningstjänsten varnade allmänheten för röken.

Det inledande larmet kom till polisen vid tolvtiden på juldagen efter att personalen upprepade gånger tryckt på överfallslarmet på grund av att en person kommit in i butiken och ”stökat”. Kort därefter startade branden.

– En kvinna i 30-årsåldern är gripen misstänkt för grov mordbrand, och det kan tillkomma fler brottsmisstankar, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Branden på Ica Haga i Västerås

På grund av den kraftiga rökutvecklingen utfärdades ett VMA till allmänheten i Haga i Västerås kommun. Räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Lät byggnaden brinna ner

När räddningstjänsten kom fram till butiken brann det redan ordentligt och byggnaden fick brinna ned till grunden. Strax efter två kollapsade byggnaden.

Räddningstjänsten uppskattar att behöver bevaka branden under hela kvällen. Under seneftermiddagen kommer avspärrningarna ses över, och de kommer troligen kunna minskas, tror Magnus Jansson Klarin.

Vid fyratiden anhölls kvinnan, brottsrubriceringen var fortsatt grov mordbrand.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i branden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag skulle börja jobba nu klockan 14, och fick höra att det brann.” Hör medarbetaren Regina Boväng som arbetet i matbutiken i 35 år. Foto: SVT/Sigrid Renklint

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Ica Haga i Västerås

Mer i ämnet