• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer:

Branden i Nässelbo har vattenbombats och nu har man gått in med markpersonal för släckning. Foto: Niklas Hagman

Ny brand i Nässelbo under kontroll

Publicerad

Vid 11-tiden inkom ett alarm om brand nära Nässelbo i skogen nära vägen. Nu beräknas branden vara under kontroll men vindbyarna oroar.

Larmet kom in vid 11-tiden om brand nära Nässelbo på väg 826, nordväst om Möklina. Det var förbipasserande som upptäckte den.

– Vi var snabbt på plats med två helikoptrar som kunde börja vattenbomba, säger Barry Lewis,informationsbefäl på Räddningstjänsten. 

Efter det påbörjades släckning via marken med ungefär 30 personer från Möklinta och Storstockholms brandförsvar.

-  Branden är under kontroll och om en halvtimme kommer en del av våra styrkor börja åka tillbaka säger säger Barry Lewis, infromationsbefäl vid 14. 30- tiden.

Under eftermiddagen och kvällen  kommer brandmän från Möklinta stanna kvar och fortsätta släckningsarbetet och hålla koll på situationen.

Brandområdet är 400-450 kvadratmeter stort och är nära vägen inne i skogen.

– Vindbyarna som väntas komma i eftermiddag är oroande, säger Christer Wahlström från Stosrtockholms brandförsvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet