Brand på tipp i Skultuna blossade upp igen

Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen fortsatte släckningsarbetet vid tippen i Skultuna där det brunnit i två omgångar under kvällen och natten.
– Om man känner obehag av röken ska man gå inomhus, säger Johan Gustavsson, inre befäl.

På söndagskvällen började det brinna i en stor hög med byggnadsrester på tippen i norra Skultuna, väster om Tibblevägen. I högen som räddningstjänsten uppskattar till cirka 20 meter lång och uppåt 15 meter bred ligger bråte av blandat material, bland annat trä och plast.

Efter att den första räddningsinsatsen avslutats dröjde det bara några timmar innan larmet kom om att elden blossat upp igen. Strax före sex på måndagsmorgonen fortsatte släckningsarbetet på platsen. Bland annat vänder grävmaskiner runt i högen.

– Det är svårsläckt, det sprider sig i högen. Vi har fått hjälp av de som jobbar där på stället att gräva i högen med grävmaskiner, det gjorde vi första gången och det gör vi nu en gång till, säger Johan Gustavsson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avfallsanläggningen i Skultuna

Mer i ämnet