Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När beräknas Skultunatippen vara sopren? I videon svarar Västerås kommunalråd Staffan Jansson (S). Foto: Robert Gustavsson

Västerås går in med extra miljoner för att få bort avfallet från Skultunatippen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir dyrare än tänkt för Västerås stad att forsla bort soporna från Skultunatippen. Förra årets beslut att lägga 43 miljoner kronor har nu ändrats till 66 miljoner.

Turerna kring Skultunatippen är både många och dyra. I september förra året kunde vi berätta att Västerås stad lagt ned minst 1 500 timmar och betalat fakturor på över 800 000 kronor kopplade till ärendet. Och för ett år sen beslutade kommunen att lägga 43 miljoner kronor på att få bort byggavfallet efter företaget som numera går under namnet NMT Think Pink .

Ny beräkning

Nu har Kronofogdemyndigheten gjort en upphandling av tjänsten och det blir ännu dyrare. Summan är beräknad, för Västerås del, till 66 miljoner kronor, vilket kommunstyrelsen nu har tagit beslut om att avsätta. Det täcker enbart bortforsling av soporna.

Avfallsanläggningen i Skultuna

Ingen vet vad som döljer sig i sophögarna i Skultuna. I videon frågar vi kommunalrådet Staffan Jansson (S) när de ska vara borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avfallsanläggningen i Skultuna

Mer i ämnet