Efter pandemin – nu gifter sig Love och Desirée: ”Äntligen blir vi familj på riktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Love och Desirée är förväntansfulla. I sommar kan de äntligen gifta sig inför släkt och vänner.

– Det är perfekt, säger Desirée, och blickar ut över kyrkorummet.

Antalet bröllop minskade under pandemin jämfört med 2019, enligt statistik från Statistiska centralbyrån. Men nu är restriktionerna borta och det arrangeras många bröllop som inte blev av under år 2020 och 2021.

Desirée Wetter Malaroda och Love Grahn skulle egentligen ha gift sig förra året, men valde att vänta på grund av pandemin. Men nu kommer familj och vänner att kunna närvara vid vigseln i Malma kyrka i Kolsva. Och festen kommer hållas på Färna herrgård i Skinnskatteberg.

– Loves familj är stor och i min familj är det många som är äldre. Vi ville inte riskera att de skulle bli sjuka. Och i lokalen skulle de bara ta in åtta personer och vi är totalt 56 personer, berättar Desirée.

Ändrade bröllopsplaner

Först hade de tänkt ett annat upplägg. Men känner att det extra året med att planera har resulterat i något som känns bättre.

– Egentligen skulle vi ha gift oss i trädgården, men nu blev det mer genomtänkt och strukturerat, säger Desirée, och får medhåll av Love.

I klippet får ni följa med till Malma kyrka i Kolsva där Love Grahn och Desirée Wetter Malaroda gifter sig i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.