De två männen ska ha brutit sig in via källarfönstret. Foto: Ur polisens förundersökning

Bröt sig in via källarfönstret – nu åtalas de

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas för grov stöld efter ett inbrott i en villa i Köping i slutet av oktober. Männen ska ha brutit sig in via ett källarfönster på baksidan av villan.

Det var i slutet av oktober som en villaägare i Köping kom hem en kväll och upptäckte att ytterdörren var upplåst. Han gick runt i huset och upptäckte då att det var stökigt och att bland annat två tv-apparater var försvunna.

Efter att han gått runt i huset en stund märkte han att ett fönster i källaren var öppet. Polisen som sedan gjorde brottsplatsundersökningen kunde då konstatera att just det fönstret var uppbrutet.

Tankade utan att betala

De två männen, som nu står åtalade, blev stoppade av polisen i Jönköpings län i samband med att de ska ha tankat bensin utan att betala. I samband med kontrollen hittade polisen bland annat de två tv-apparaterna i bilen vilket gjorde de misstänksamma. Senare greps männen.

Nekade först – erkände senare

De åtalas nu vid Västmanland tingsrätt för grov stöld efter inbrottet i villan. De åtalas också för ringa stöld eftersom de tankat bensin som de inte betalat för.

De två männen har förhörts av polis flera gånger. I de första förhören nekade de till brott, men senare har de erkänt gärningarna. Rättegången äger rum torsdagen den 23 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.