Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Brottsutredning startad efter brand i Västerås

Publicerad

Det brann under onsdagen i köksventilationen i en restaurang på Stora Gatan i Västerås. Efter att branden släcktes hittades gasolflaskor nära där branden startade. Nu startar polisen en utredning.

Larmet om branden kom vid 13.30-tiden på onsdagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till en restaurang i centrala Västerås. Stora Gatan, som är Västerås huvudgata, fick spärras av en stund och busstrafiken fick ledas om.

Orsaken till branden är fortfarande oklar enligt räddningstjänsten kan det ha varit vara fett som har kommit upp från spisarna i restaurangen.

– Branden startade i köket så någonting har förmodligen gått snett där med matlagningen, säger polisinspektör Mats Kjellmodin.

LÄS MER: Brand i restaurang i Västerås – hela fastigheten fick utrymmas

Hela fastigheten fick utrymmas och det blev stora skador i köket.

Polisen startar utredning

I lokalen hittades gasolflaskor nära där branden startade, och det råder enligt polisen eventuellt tveksamhet kring om restaurangen hade tillstånd till dem.

– Vi får se hur det är med tillståndsbiten, vi har fått indikationer på att det har brustit, säger Mats Kjellmodin.

Under torsdagen är det avspärrat kring restaurangen och det pågår en teknisk undersökning för att försöka utröna vad som har hänt. En rutinmässig utredning har startat där brottsmisstanken är allmänfarlig vårdslöshet.

Ingen skadades i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.