Foto: TT

Brutal knivattack vid skola

Uppdaterad
Publicerad

En 14-årig flicka misstänks för att ha knivhuggit en 15-årig flicka vid en skola i Västerås. Det brutala överfallet skedde i tisdags.

– Det är ett allvarligt brott, säger kammaråklagare Jerry Ramberg som leder förundersökningen.

Överfallet är rubricerat som grov misshandel.

Händelsen filmades och SVT Västmanland har tagit del av materialet. På filmen syns en stor grupp ungdomar, spänningen är laddad, det är bråk i luften.

Hätskt stämning

Plötsligt går den misstänkta 14-åringen fram till 15-åringen, hon tar ett tag om 15-åringens hals och hugger henne upprepade gånger i ryggen med en mattkniv.

15-åringen ramlar ner på marken och 14-åringen fortsätter att attackera henne. Ungdomarna runt om skriker i panik och några försöker sära på flickorna.

Enligt uppgift till SVT blev 15-åringen knivskuren i ansiktet och hon ska ha blivit sydd med närmare 30 stygn. Orsaken ska ha varit bråk om en kille.

– Exakt vad de bråkade om är för mig okänt, men de ska ha haft en konflikt av något slag, säger åklagaren.

Vill utreda sakförhållandet

Eftersom den misstänkta flickan är under 15 år kommer hon inte att straffas för dådet utan ärendet kommer att överlämnas till de sociala myndigheterna.

– Vi har inlett en förundersökning, men inte i en traditionell mening eftersom det inte kommer att bli en rättegång, däremot vill vi utreda sakförhållandet på grund av att det är ett allvarligt brott.

14-åringen kommer också att få ett juridiskt biträde som kommer att närvara vid polisförhören.

Finns det någon ytterligare misstänkt?

– Nej, inte i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.