Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Oro för barn som ska gå längs vägen” – friidrottsklubbens stora parkering stängs nu av. Foto: Audrey Erath/SVT

Klubbens parkering stängs av för bygget av nya polishuset

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av Västerås nya polishus är full gång – rivningsarbetet av Friskis&Svettis gamla lokaler pågår sommaren ut och nu stängs även friidrottsklubbens stora parkering av. Istället hänvisas medlemmarna till en ny betalparkering som ska byggas en bit bort, men klubben oroas för säkerheten när yngre medlemmar ska gå längs och korsa trafikerade Kungsängsgatan.

– Vårt fokus har varit att hitta en säker lösning och vi hoppas att det här kommer bli bra, säger Elias Rapp, sportchef för Västerås friidrott.

Första spadtaget av Västerås nya polishus väntas tas i september/oktober, men redan nu är förberedelserna på platsen i full gång.

– Förutom rivningen av en byggnad så kommer det läggas om ledningar, både vatten och el, säger Per Högdin, projektchef.

Krisande huvudägare

Bygget av polishuset drivs av nystartade bolaget Slaggborn, som i sin tur ägs gemensamt av de båda fastighetsbolagen K2A och krisande Samhällsbyggnadsbolaget, SBB. Att en av huvudägarna är under stor finansiell press ska dock inte påverka bygget av polishuset.

– Vi har ett avtal med polisen och Kriminalvården (som är hyresgäster på minst 20 år, reds. anm) och det finns inga förändringar i tidsplanen, säger Per Högdin, projektchef på Slaggborn.

I klippet: ”Oro för barn som ska gå längs vägen” – friidrottsklubbens stora parkering stängs nu av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.