Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Då sätter Mimer upp sina kameror på Bäckby

Uppdaterad
Publicerad

Den 13 augusti börjar bostadsbolaget Mimer arbetet med att sätta upp kameror på parkeringsplatser på Bäckby i Västerås.

Kamerorna kommer sättas upp på samtliga av Mimers parkeringar på Bäckby.

– Det går inte säga exakt hur många, men det kommer röra sig om runt 80 trygghetskameror, säger Christian Holm, trygg- och säkerhetsansvarig på Mimer.

Syftet med kamerorna är att förebygga och förhindra att brott sker och att skapa underlag till en eventuell polisanmälan. Christian Holm slår fast att det rör sig om ”trygghetskameror”, inte övervakningskameror.

– Vi kallar dem trygghetskameror för vi ska inte övervaka någon. Ingen kommer att sitta och titta på det som kamerorna filmar 24/7, utan kamerorna är där för att öka den upplevda tryggheten, säger han.

Ska öka tryggheten

Kamerorna ska sättas upp på parkeringarna eftersom det under 2016 och 2017 var flera polisanmälningar gällande bilbränder och skadegörelse just där.

Arbetet med att montera upp kamerorna startar på Välljärnsgatan den 13 augusti och under början av 2019 ska alla kamerorna sitta uppe, men kamerorna är bara en del i trygghetsarbetet på Bäckby.

– Kamerorna är en del av så enormt mycket annat vi gör för att öka tryggheten på Bäckby. Vi förbättrar park- och gatubelysningen, jobbar med grannsamverkan och har ett nära samarbete med polisen i det nya poliskontoret på området, säger Christian Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.