Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rasmus Fogelberg (M), 21 år, berätta vilken politisk fråga han tycker är viktigast. Foto: Susanna Ahnlund SVT

Därför ger sig 21-årige Rasmus Fogelberg (M) in i politiken i Norberg: ”Vill vara med och påverka”

Uppdaterad
Publicerad

Med sin unga ålder, 21 år, sticker Rasmus Fogelberg (M) ut bland kandidaterna på partiernas vallistor i kommunalvalet i Norberg. Men att han valt att engagera sig i politiken menar han är självklart om man känner honom.

– Jag har varit engagerad på många olika sätt: i föreningar, elevråd ... ja, allt där man kan påverka och därför vill jag vara med i politiken också, säger han.

Att se sina förslag bli verklighet och göra skillnad i människors liv är enligt Rasmus Fogelberg det bästa med politiken. Han gick med i Moderaterna förra valet, då fick han inte rösta, men i år kommer han både gå till valurnan och vara ett av namnen som norbergarna kan kryssa i.

Han vill förändra mycket, men i Norberg tycker han det handlar om att fördela skattepengarna på ett annat sätt än i dag.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

– Vi måste få ordning på kärnverksamheten här i Norberg. För mycket pengar går till kultur samtidigt som skolan och äldrevården inte går så bra.

I klippet svarar han på fem frågor som speglar honom som ung politiker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet