Foto: Google earth

Branden på brandstationen i Kolbäck nu släckt

Uppdaterad
Publicerad

Den brand som utbröt på brandstationen i Kolbäck kunde släckas sent på torsdagskvällen. Brandkåren har nu personal kvar på platsen som efterbevakar.

– Vid 23:30-tiden kunde vi avsluta. Nu har vi två personer från stationen i Kolbäck kvar som efterbevakar. Den bevakningen kommer nog att vara kvar åtminstone fram på förmiddagen, säger Joakim Lans, inre befäl tidigt på fredagsmorgonen.

Brand i takkonstruktionen

Det var vid 20:11 på torsdagskvällen som SOS fick larm om att det brann i brandstationen i Kolbäck. Sju enheter från tre olika brandstationer, Hallstahammar, Kolbäck och Västerås, ryckte ut för att delta i släckningsinsatsen.

I ett tidigare skede brann det med öppna lågor.

Det brann i takkonstruktionen och under torsdagskvällen försökte man förhindra förhindra spridning till intilliggande verksamheter.

– Det är en så kallad glödbrand i väggen. Förmodligen efter ett takarbete som pågått under dagen, berättade Joakim Lans, inre befäl på Mälardalens brand- och räddningsförbund (MBR).

Svårbekämpad brand

Även när det inte längre brann med öppna lågor var branden svårbekämpad enligt Lans. Räddningstjänsten jobbade bland annat med värmekameror, skärsläckare och höjdfordon. Delar som inte smittats av branden sattes under övertryck.

Är det inte märkligt att just en brandstation brinner?

– Byggnaden innehåller inte enbart brandstationen. Det har dessutom varit takarbete där tidigare. Det är möjligt att det hela har startat i samband med det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer