Foto: TT

”Det tog längre tid i år”

Uppdaterad
Publicerad

Inte fullt lika stort tryck som tidigare år – fortfarande finns rum att få. Så beskriven hotellen efterfrågningarna på rum inför den stundande Summer Meet-träffen.

Stadshotellet verkar vara undantaget – där är det fullbokat sedan länge. De övriga hotellen säger att de märkt en viss tvekan.

– Det är något sämre än vad det varit tidigare i år, vi har väl en tio rum kvar men troligtvis kommer de gå åt, säger Joakim Karlsson på Best Western på Ängsgärdet.

Västerås Summer Meet

På Hotell Plaza och Hotell Esplanade vid Domkyrkoesplanaden ser det bra ut, enligt vd:n Tobias Hultberg.

Tog fart sent

– Nu är det lika fullt som tidigare år, men det tog längre tid att få fullbokat. Det tog fart under våren, kan man säga, säger Tobias Hultberg.

Scandic hotell har några rum kvar – men endast rum med två enkelsängar.

Även på hotell Arkad finns möjlighet till tak över huvudet.

– Tidigare om åren har hela Power Meets arrangörsgrupp bott hos oss, nu när de har bytt stad finns några enkelrum kvar, enligt receptionisten Linda Karlsson.

Några platser kvar

På Clarion, mitt i stan, finns sju rum kvar, enligt centralbokningen.

När det gäller Västerås Mälarcamping rullade de 30 första ekipagen in på måndagsmorgonen. Men än finns platser kvar – mellan 30 och 40 platser på den ordinarie campingen.

– Vi har väl 20 procent kvar, men nu är det drop-in som gäller, säger Lasse Eddebring vid Mälarcampingen.

Hur många brukar komma?

– Det brukar vara mellan 1.400 och 1.500 fordon. Vi har förberett att det ska komma lika mycket folk som vanligt, säger Eddebring.

”Campa ska kännas fritt”

På Ängsö camping hoppas man på lika mycket som tidigare i år.

– I och med alla påringarna som vi fått tror vi inte att det blir någon skillnad och stugorna är fullbokade. Många vill bo i samma stuga som de bott i de senaste fem åren. Men här kan man inte förboka camping – att campa ska kännas fritt, man ska inte behöva bestämma i förväg när man ska komma och åka, säger Mimmi Stefansson som driver campingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet