– Ute på fältet har vi inga problem med att överleva men just nu har vi ingen som är ansvarig för cruisingen. Som det ser ut blir det inte av, säger arrangören Klas Brink. Foto: TT/SVT

Västerås stad blir inte medarrangör av Summer Meet 2023 – cruisingen i fara

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen meddelade Västerås stad att de kommer fortsätta att bidra till Summer Meet 2023. Däremot kommer de inte att vara medarrangör vilket kan leda till att cruisingen inte kommer bli av, något de tidigare varit öppna för.

Västerås stad fortsätter bidra med åtgärder, likt föregående år, för 700 000 kronor. Staden kommer bland annat stå för att placera ut toaletter samt stärka upp renhållningen och återställning av cruisingsträckan. Det framkommer av ett pressmeddelande från Västerås Stad.

Att kommunen inte går in som medarrangör hänvisas till att stödet till evenemanget varit betydligt större än andra kommuners stöd vid liknande träffar.

Västerås Summer Meet

– Dessutom såg vi att det vanligaste är att det är samma arrangör av både bilträffen och cruisingen, säger Alf Westerdahl.

Klas Brink som arrangerar Summer Meet är besviken:

– Jag tycker det är jättestråkigt att staden inte pratar med oss så vi kan få till någonting tillsammans, säger han. Sedan tidigare har Klas Brink berättat att han inte orkar arrangera den och att det är en för stor kostnad.

Övriga arrangemang kring Summer Meet kommer däremot blir av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet