Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson öppna för att bli medarrangör för Summer Meet. Foto: Maja Tengnér/SVT

Efter cruisingfloppen – Västerås stad öppnar för att bli medarrangör på Summer meet

Uppdaterad
Publicerad

Många är besvikna efter att cruisingen bantades på Summer meet. Nu öppnar Västerås stad för att gå in med mer resurser i arrangemanget.

– Vi kan absolut tänka oss att bli medarrangör, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Cruisingen på Summer meet sommaren 2022 blev kortare än vanligt efter att kommunen dragit in sitt direkta ekonomiska stöd till bilträffen. Summer meets arrangörer mäktade inte med hela den traditionsenliga cruisingen längs med cityringen utan valde att krympa den till Sjöhagsvägen, där det blev väldigt trångt och svårt att ta sig fram för publiken. I sociala medier uttryckte många sin besvikelse efteråt.

”Cruisingen var katastrof. 2 timmar för att komma in på sträckan, sen våga man inte åka ut pga man inte kom in igen”, skriver en man i en kommentar på Facebook.

Västerås Summer Meet 2022

”Framför allt måste sträckan ändras. Folk kommer inte åka tillbaka till den katastrofen som var i år” skriver en annan person.

Summer Meets arrangör Klas Brink har sagt att han inte kan arrangera någon cruising alls nästa år. Nu öppnar Västerås stad för att gå in som medarrangör för Summer meet, vilket skulle kunna innebära en stor cruising runt hela cityringen igen. Men för att det ska kunna bli verklighet ställs skarpa krav på arrangören. 

I klippet berättar kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) vad Västerås stad kräver för att gå in som medarrangör till Summer meet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet 2022

Mer i ämnet