Ett lastbilssläp välte på E18 under måndagsnatten. Foto: Privat

E18 avstängd efter olycka – lastbilssläp välte

Uppdaterad
Publicerad
En sträcka på E18 mellan Västerås och Hallstahammar är avstängd efter en olycka som inträffade under natten till måndag. Klockan 15.45 var det full framkomlighet enligt Trafikverket.

Vid klockan 02.16 natten till måndag fick polisen in ett larm om en olycka på E18. Ett lastbilssläp hade vält på vägen.

– Föraren uppger att han väjt för ett djur och i samband med det så har släpet på lastbilen vält, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen.

Det rörde sig om sträckan mellan trafikplatserna Västjädra och Eriksberg i riktning mot Örebro. Trafikverket uppgav att E18 kommer vara avstängd i båda riktningarna under själva bärgningen, från och med 11.00. Preliminärt skulle vägbanan öppnas  i östlig riktning igen vid 14:45, medan vägbanan i västlig riktning var avstängd till klockan 15.

Klockan 15.45 var det full framkomlighet enligt Trafikverket.

Trafiken leddes om via väg 56, 558, 621 och 620.

Det finns ingen uppgift om några allvarliga personskador.

Klart innan folk slutar jobbet

Bärgare på platsen säger att det har tagit tid eftersom släpets skåp gått sönder.

– Annars hade vi kunnat resa upp det med godset i, då hade vi varit klara för länge sedan. Nu har vi först behövt lasta ur det, säger Per Albertsson, stationschef på bärgningsfirman.

Efter att släpet bärgats från platsen måste vägbanan först städas innan trafiken kunde släppas på igen i västlig riktning.

– Planen är att allt ska vara klart lagom tills folk ska åka hem från jobbet i eftermiddag, säger Per Albertsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer