Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet tystnar besökare på Summer meet, och representanter från räddningtjänsten som också var på plats för att hedra den drabbade familjen. Foto: Anna Mi Skoog/Nina König/ SVT

Efter dödsolycka: Sorg på Summer meet – här hedras drabbade familjen

Publicerad

Under fredagen hölls en tyst minut på Johannisbergs flygfält för mannen från Örebro län som dog i en bilolycka på E18, och hans skadade familjemedlemmar.

– Det är många som lider med den här familjen. Det känns bra att det är så många som deltar i deras sorg, säger Klas Brink, arrangör.

Det är sorgkant på den stora bilträffen Summer meet efter torsdagens dödsolycka på E18, där en veteranbil frontalkrockade med en skåpbil och föraren av veteranbilen avled. Kort efter olyckan beslutade bilträffens arrangör att hålla en tyst minut för mannen och hans skadade familjemedlemmar.

Besökare berörda av olyckan

Flera som SVT pratar med på Johannisbergs flygfält är skakade av händelsen.

Västerås Summer Meet

– Man känner sig lite låg och tänker på att man själv kunde ha varit i den sitsen, säger Sandy Wedholm, besökare från Västerås.

Många lovordade också initiativet från arrangören att hålla en tyst minut.

– Det var fint gjort av dem. Jag hoppas att alla respekterade det, för det tycker jag att man ska göra, säger Pontus Rosén, besökare från Enköping.

Brandmän deltog i sorgen

Personal ur räddningstjänsten var också på plats på flygfältet under den tysta minuten.

– Vi är bara människor bakom uniformen, säger Berny Hansson, insatsledare, som dock inte var i tjänst vid den aktuella olyckan.

– Vi ville visa vårt deltagande. Stämningen är dämpad hos oss också, så blir det alltid efter en sådan här händelse, säger han.

Starta videon för att se när besökarna tystnar på den stora bilträffen Summer meet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet