Låg- och mellanstadieeleverna från Fredhemskolan har flyttat till den gamla högstadieskolan, Lindboskolan, som stått tom. Foto: Jenny Berggren/SVT

Efter flytten: Nu är Lindbos nya elever på plats

Publicerad

Innan sommarlovet var de med och flyttade sina klassrum. Sen tog flyttfirmor och hantverkare över. Idag klev låg- och mellanstadieeleverna i Hallstahammar in i sin nya skola. – Jag tror det kommer bli bra. Jag gillar att gympasalen är så mycket större, konstaterade Emanuel Ziegenhagen.

Det står fortfarande en del flyttkartonger, byggmaterial och bråte i korridorerna på Lindboskolan i Hallstahammar. Vaktmästare och hantverkare har fullt upp med sitt, så också elever och lärare som var på plats för första riktiga skoldagen efter sommarlovet – i sina nya lokaler.

– Vi ska gå rundvandring idag. Både utomhus och inomhus så vi ser hur det är och vart allt finns så vi inte tappar bort oss i lite vartsomhelst, skrattar Ajla Alisic i femman.

LÄS MER: Fredhemskolans elever fixade flytten

Som en del i den större flyttkarusell som görs av skolorna i Hallstahammars kommun har det beslutats att flytta låg- och mellanstadieeleverna från Fredhemskolan till den gamla högstadieskolan, Lindboskolan, som stått tom.

– Det är skönt att ha lite större, vi får plats mer och det behöver inte bli bråk , man kan vara flera på samma ställe, säger Emanuel Ziegenhagen i årkurs fem.

Emanuel Ziegenhagen. Foto: Jenny Berggren/SVT

Vissa salar inte klara

Före sommarlovet var eleverna med och bar saker från sina klassrum och medan de haft sommarlov har sedan arbetet med att bygga om och renovera i de nya lokalerna fortsatt.

– Väldigt mycket är färdigt men vi har en del detaljer som kommer att ordnas under de närmsta veckorna. Vi har också en del salar som inte är hel färdiga än, hemkunskapssalen och slöjdsalen. Men i slutet av september kommer skolan att vara ”up and running till 100 procent”, säger rektor Stefan Lindberg.

Hur löser ni de lektionerna under tiden?

– Vi har jättebra hjälp av grannskolan Parkskolan så kommer att kunna ha våra hem- och konsumentkunskapslektioner där. Slöjden kommer vi att kunna ha kvar i andra lokaler. I och med att skolan är större än vad den förra var så har vi just nu tre salar över som vi kan nyttja till slöjden så länge, säger Stefan Lindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer