Efter knivattack i matbutik i Sala – 22-åring döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man döms till fängelse i två år och sex månader efter att han knivhuggit en annan man med en kökskniv i en matbutik i Sala.

22-åringen och mannen han knivhögg känner varandra sen innan. Det var vid 18-tiden i slutet av februari som de båda gick in i matbutiken tillsammans. På övervakningskamerorna ses sen 22-åringen ta en stor kökskniv från avdelningen med köksredskap. Kort därefter går han till attack.

Båda två var narkotikapåverkade och de ska även ha bråkat med varandra innan händelsen i matbutiken. Enligt 22-åringen agerade han i nödvärn eftersom han kände sig hotad, något som tingsrätten inte håller med om.

Åklagaren ville att 22-åringen skulle dömas för försök till mord eftersom han högg sitt offer i magen. Västmanlands tingsrätt finner det dock inte bevisat att 22-åringen hade för avsikt att döda. Han döms istället för grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.