Ramnäs bruk Foto: Jenny Berggren/SVT

Efter konkursansökan: Flera spekulanter vill driva Ramnäs bruk vidare

Uppdaterad
Publicerad

Senast på fredag den 15 november är målsättningen att en lösning för Ramnäs bruk ska presenteras. Tillsammans med banken har konkursförvaltaren beslutat att gå vidare med tre budgivare.

– Samtliga spekulanter har sagt till oss att de avser driva verksamheten vidare, om inte direkt så i vart fall senare, berättar Erik M Gabrielsson, advokat.

Totalt har ett trettiotal intressenter hört av sig och visat intresse för Ramnäs bruk efter konkursansökan för en månad sedan.

Spekulanter som varit intresserade av en så kallad slaktlösning, skrothandlare till exempel, samt de som endast varit intresserade av fastigheten har valts bort i det här skedet.

Tillsammans med banken har konkursförvaltaren istället gått vidare med tre spekulanter som uppgett att de vill driva verksamheten vidare. Något även VLT rapporterat om.

– Det är en utländsk budgivare, ett stockholmsbaserat företag och en konstellation från Västeråstrakten, berättar Erik M Gabrielsson för SVT Västmanland.

Verksamheten står still

Han har instruerat köparna att  han vill ha en lösning att presentera för personalen senast fredag 15 november.

– Risken är ju annars att personalen försvinner och som vanligt är personalen bolagets största tillgång, säger han.

Verksamheten på Ramnäs Bruk, som tillverkar stora kättingar till bland annat fartyg och oljeplattformar, har stått still sedan konkursansökan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.