Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under måndagen 23 maj hålls ett möte angående den kommunala framkomligheten till norra länsdelen. Foto: Audrey Erath

Efter sjukhusets pendlingskritik – möte med regionen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i våras rapporterade SVT att det är svårt för Fagersta sjukhus att rekrytera ny personal. Någont som enligt sjukhusets ledning beror på dåliga tågförbindelser.

Nu ska sjukhusets ledning ha möte med bland annat regionens kollektivtrafikledning.

Under måndagen kommer representanter från bland annat Fagersta sjukhus, regionens kollektivtrafikledning och Fagersta kommun att ha ett möte. På det mötet hoppas Beate Kärrdahl Bedics, biträdande chef för medicinkliniken, få konkreta svar. 

– Vad de ska göra för att lösa kollektivtrafiken i norra länsdelen och hur fort det går att lösa det är de frågorna som är viktiga för oss här uppe, säger Beate Kärrdahl Bedics.

Enligt ledningen på Fagersta sjukhus är tågförbindelserna från Örebro, Gävle och Avesta till Fagersta alldeles för dåliga. Vilket gjort att sjukhuset haft svårt att rekrytera nya sjuksköterskor. Nu har sjukhuset startat ett samarbete med Fagersta kommun, som också har svårigheter att rekrytera folk bosatta utanför kommunen, kring hur de ska kunna få hit personal.

Monica Westlund, enhetschef för medicinkliniken, nämner även att befintlig personal drabbas av pendlingsvårigheterna.

– Man blir beroende av bil om man bor utanför Fagersta för arbetstiderna stämmer inte överens med kollektivtrafikens tider, säger hon.

I klippet berättar Beate och Monica mer om förhoppningarna på mötet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer