Elever i Kungsör når inte målen – nu får nämnden skarp kritik

Publicerad

Trots åtgärder är andelen elever i Kungsör som når kunskapsmålen låg. Nu riktar kommunens revisorer skarp kritik mot ansvarig nämnd, rapporterar Bbl/AT.

– Måluppfyllelsen i skolan är något som vi påpekat för politikerna i barn- och utbildningsnämnden sedan 2017, säger Håkan Sundström, ordförande för kommunrevisionen bland annat till tidningen.

Kritiken ligger i att det inte finns något ordentligt redovisningssystem som gör det möjligt för vare sig revisorer eller föräldrar att följa upp elevernas kunskaper.

Det man kan se är niornas slutbetyg, och där är det sedan flera år tillbaka dystra uppgifter enligt revisorerna. 2020 gick hälften av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen.

I enkätsvar från nämndledamöterna framkommer dock att bland annat nedskärningar och besparingskrav försvårar för personalen att göra förbättringsinsatser, rapporterar Bbl/AT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.