Elevrådet tog första spadtaget till Mälarparksskolan

Publicerad

Storängsskolan i Västerås är för liten och sliten och därför bygger nu Västerås stad en ny skola på Öster Mälarstand. Under fredagen togs första spadtaget – det firades med bullar, sång och saft.

På fredagen tog Storängsskolans elevråd det symboliska första spadtaget till det som om två år ska bli Mälarparksskolan. 

Problem med ventilationen och en skolbyggnad som är för sliten för att det ska vara lönt att renovera och därtill ökade behov av skolplatser gjorde att kommunen ville bygga ny skola årskurs F-6.

I nuläget finns bara grus på platt mark och planer men om två år ska skolan vara klar att hysa ungefär 500 elever – dubbelt så många som i dag går på Storängsskolan.

– Dels kommer vi få helt andra ytor både ute och inne och sen kommer barngrupperna blir något större, säger rektor Barbro Holmqvist.

Hon kommer behöva rekrytera runt tio fler pedagoger.

– Jag tror att många är nyfikna på att jobba på en helt ny skola och att jag kommer ha en mer angenäm situation än många andra, säger hon.

Fokus på utemiljöer

Planen är att bevara delar av skogen och utemiljöerna så gott det går.

– Skogen kommer vara kvar och jag skulle gärna se mer utomhuspedagogik, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer