Foto: Robert Gustavsson/SVT

Emma blev träffad av uppspänd ståltråd på cykelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Emma Malmström och Matilda Hyle var båda på väg hem efter jobbet. Men strax efter en cykeltunnel nära Tunbytorp i Västerås tog det tvärstopp. Någon hade spänt en järntråd tvärs över cykelbanan.

Matilda kände hur något nuddade hennes huvud, men för kompisen Emma gick det värre. Hon fick ståltråden rakt över ansiktet och halsen, sen flög hon av cykeln och slog huvudet i asfalten.

– Vad händer, det var det enda jag tänkte sen flög jag i backen och såg cykeln fortsätta framåt, säger Emma Malmström.

Kunde ha gått värre

Emma fick ett rejält märke över ansiktet efter ståltråden, men det kunde ha gått betydligt värre anser hon.

– Jag hade ju tur i oturen. Man har ju hört skräckhistorier där folk har fått värre skador och till och med dött av det.

– Alltså, när jag såg att det var en ståltråd så blev jag rädd. Jag tänkte att att så här kan väl ingen göra, säger Matilda Hyle.

Emma och Matilda var på väg hem från jobbet när det hände. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Kommer fortsätta cykla

Händelsen är polisanmäld, men även om det otäcka som hände igår har satt sina spår så tänker de inte sluta cykla till jobbet.

– Vi cyklade i morse och kommer att cykla hem igen samma väg. Men kommer ju att ha extra koll på träd och lyktstolpar så att det inte sitter något där, säger Emma Malmström.

SE MER: Se ett längre inslag på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.