– Det är utifrån de uppgifter som framkommit i förhör och under förundersökningen som har bedrivits sedan i söndags morse, säger kammaråklagare Sophia Berling. Foto: Jenny Berggren/SVT

En begärs häktad för knivskärning i Tillberga

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre minderåriga som suttit anhållna misstänkta för knivskärningen utanför en ungdomsgård i Tillberga i helgen har begärts häktad av åklagare. De andra två är försatta på fri fot, men är fortsatt misstänkta.

– Det är en person begärd häktat för försök till mord, det har jag gjort nu på morgonen. Igår eftermiddag försattes två på fri fot, de är fortsatt misstänkta i ärendet så det är ingen misstanke som är nedlagd, säger kammaråklagare Sophia Berling.

Häktningsförhandlingen är enligt Västmanlands tingsrätt planerad till 15:15 på onsdagseftermiddagen.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Många förhör

Samtidigt fortsätter förundersökningen efter helgens händelser. Många ungdomar ska ha funnits på plats och enligt åklagare har en hel del förhör hållits.

– Det ska hållas fler förhör och vi väntar på besked vad gäller den tekniska undersökningen. Utöver det kan jag inte kommentera vad det är som görs.

Enligt åklagare Sophia Berling finns en fjärde misstänkt, en underårig person.

Skadade mår bättre

Båda de skadade pojkarna mår enligt Region Västmanland bättre. En har blivit utskriven från sjukhuset. Den andra, som opererades akut natten mot söndag, är kvar på sjukhuset men hans tillstånd uppges vara stabilt.

– Patienten är stabil och mår bättre. Vi är nöjda med förloppet hittills. Han vårdas fortfarande på sjukhuset, säger ansvarig läkare i e uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Mer i ämnet