Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”De kommer ju att synas och blir ett uppenbart inslag i miljön, men de är är möjliga att flyttas på, och det går också om 100 år att återställa marken och nyttja den för något annat”, säger Anna Windal, samhällsbyggnadschef i Hallstahammars kommun. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Kommunen tror solcellsanläggningen kan ge ringar på vattnet för det egna arbetet

Publicerad

Hallstahammars kommun har upplåtit marken för den nya solcellsparken. Grunden för avtalet är klart: på kommunens mark invid Kolbäcksån, söder om E18, ska solcellsparken byggas, och kommunen tror att den kan skapa ringar på vattnet för deras egna klimatomställning.

– Det är ett steg i att Hallstahammars kommun kan bidra till hållbar utveckling, och jag tror definitivt att den kan vara en inspirationskälla internt i vårt arbete, säger Anna Windal, samhällsbyggnadschef Hallstahammars kommun.

Parken ska byggas med så lite åverkan på marken som möjligt. Den ska också kunna tas bort, och marken kunna användas till annat om så är fallet.

I klippet berättar Anna Windal  mer om den mobila anläggningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer