Räddningstjänst och ambulans har fått rycka ut flera gånger under lördagen. Foto: TT

Flera trafikolyckor på lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Ishalkan slog till redan tidigt på lördagsmorgonen i Västerås. Först krockade två bilar i Rönnby – en olycka som följdes av flera andra. Halkan tros vara det som ligger bakom i samtliga fall.

10:02 – En personbil voltar i samband med att föraren kör av vägen på riksväg 250 vid Stjärnvik i Skinnskatteberg. Tre personer färdades i bilen men de klarar sig utan skador och får skjuts av polisen från platsen.

9:56 – 1 personbil körde ner trafikljusen i korsningen Skultunavägen/Norrleden vid Billsta.  Inga personskador rapporterade.

9:45 körde en ensam förare på E18 in i ett träd på avfart 120 mot Arboga. Han ska dock ha tagit sig ur själv ur bilen och väntat på bärgare på en hamburgerrestaurang.

8:48 kom nästa larm då en ensam bilist voltade av vägen på Västerledsmotet vid avfart 56. Föraren kunde själv ta sig ur bilen och fördes senare till sjukhus för kontroll.

Vid 06:30 larmades räddningstjänst och ambulans till Rönnby och Skultunavägen där två personbilar krockat. En av förarna fördes till sjukhus för kontroll men enligt polisen ska olyckan inte ha lett till några allvarliga personskador.

SMHI varnar under lördagen för besvärligt väglag på flera håll i landet. Dessutom förväntas många jullovsfirare bege sig hemåt vilket kan leda till mycket trafik under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.