Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten ryckte ut till en lägenhetsbrand på Skallberget i Västerås. En person har förts till sjukhus. Foto: Johan Borehed/SVT

Kvinna i 50-årsåldern död efter lägenhetsbrand i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en brand i ett flerfamiljshus på Skallberget i Västerås. En kvinna i 50-årsåldern hittades i lägenheten och fördes till sjukhus, där polisen under söndagsmorgonen meddelade att hon avlidit av sina skador.

Larmet kom vid 11.30-tiden på lördagen. Enligt polisen, som bistod räddningstjänsten på plats, rörde det sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet.

– Branden är släckt men vi är kvar och arbetar med eftersläckningen, sa Christer Eriksson på Storstockholms räddningscentral, vid 13-tiden.

Personen som hittades lägenheten, en kvinna i 50-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans där polisen under söndagsmorgonen meddelade att hon avlidit av sina skador.

Det fanns ingen spridningsrisk för branden och inga boende behövde evakueras. Vad som orsakat branden är i nuläget okänt. Den brandskadade lägenheten har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.