Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dramatiska bilder visar hur kvinnan tänder eld inne på Ica Haga i Västerås med en flaska torrschampo och en tändare. Foto: Polisens förundersökning

Här sätter kvinnan eld på Ica Haga i Västerås – med tändare och sprejflaska

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan avvisades från matbutiken, men kom tillbaka en stund senare och tände på. Se butikens rörliga övervakningsbilder från branden som totalförstörde matbutiken på Haga i Västerås.

Det var på juldagen 2023 som kvinnan försökte handla på kredit i butiken, men avvisades. Butikens övervakningsfilmer visar hur hon reagerar med ilska på beskedet.

En kort stund senare återvänder hon, går och hämtar en flaska torrschampo och tänder eld med hjälp av gasen i flaskan och en tändare.

Branden på Ica Haga i Västerås

Kvinnan är nu åtalad misstänkt för mordbrand. Rättsmedicinalverkets utlåtande visar att hon led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för dådet.

Starta videon för att se hur kvinnan startade storbranden på Ica Haga i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Ica Haga i Västerås

Mer i ämnet