Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska Västerås fart på studentlivet? Hör vad Lilit Nagapetyan, Emil Öhman och Mathilda Eklund tycker. Foto: Tomasz Swiesciak

Studenterna: Dåligt studentliv i Västerås – så kan det bli bättre

Uppdaterad
Publicerad

Studentlivet i Västerås är inget att ha. Det menar i alla fall 1 000 studenter som svarat på en enkät av söktjänsten Studentum. På listan av 34 städer och deras studentliv hamnar man på 30:e plats. Och att kårhuset försvinner gör det knappast bättre menar Lilit Nagapetyan:

– Kåren är en plats där många kan samlas och universitetet blir mer attraktivt.

Inga topplaceringar för Västerås när årets studentstad 2023 utses. Söktjänsten Studentum har genom sin årliga enkät till 1 000 studenter utsett bästa och sämsta studentstad. Västerås hamnar på en 19:e plats totalt. Bäst betyg får man i kategorierna möjligheten att hitta studentboende och praktikplats. Och sämst i kategorin studentliv där Västerås hamnar på en 30:e plats av landets 34 studentstäder på listan.

Stockholm, Malmö och Helsingborg toppar listan

Bland det man frågat om är karriärmöjligheter, studentliv, stadsliv, boende och kommunikationer. I dessa kategorier toppar Stockholm följt av Malmö och Helsingborg.

Hör i klippet hur några studenter på Mälardalens universitet tycker att man ska få fart på studentlivet i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentkåren på Mälardalens universitet i Västerås

Mer i ämnet