Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Iris Tiitto/SVT

Studenter kämpar för att rädda kåren på MDU – vill arrangera fler event

Uppdaterad
Publicerad

En universitetsstad utan en fungerande kårverksamhet är inte bra för varken staden eller studenterna. Det tycker tre studenter på Mälardalens universitet i Västerås som nu har bestämt sig för att rädda kåren.

 – Jag tror att vi kan tappa en del ansökningar till MDU på grund av problemet som kåren har just nu, säger Linn Gustafsson.

Istället för att stänga ner kvällspuben och lokalen på kårhuset kämpar ett gäng MDU-studenter för att ha dem kvar. Och det finns redan idéer hur det ska gå till.  

– Ett förslag är att ha kvällspuben öppen endast på onsdagar eftersom det är mest elevtryck då, säger Emil Öhman som pluggar på MDU. 

Studentkåren på Mälardalens universitet i Västerås

Fler typer av arrangemang finns som förslag, men det kommer inte att räcka för att få ekonomin på rätt köl igen, menar Theodor Hellgren, som tror att det hela hänger på ekonomiskt stöd.

– Vi hoppas få bidrag från både Västerås stad och universitetet och prata med den stiftelse som äger kårhuset för att försöka göra något åt det här.

I klippet ovan ges fler förslag och tankar om kårens framtid på MDU i Västerås.

3 frågor om: Köpfesten som knäckte kårens ekonomi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Kujey Keita/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentkåren på Mälardalens universitet i Västerås

Mer i ämnet