Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Iris Tiitto/SVT

Mälardalens universitetet efter studentkårens underskott: ”Vi ger inte mer pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Miljonbidrag från Mälardalens universitet har gått till studentpub med dålig lönsamhet och köpfester. Men en illa skött studentkår är inte skäl nog för MDU att ta över det ekonomiska ansvaret.

Det menar Helena Jerregård, tillförordnad prorektor på MDU, och hänvisar till de avtal som finns.

Helena Jerregård förtydligar att det inte är universitetets ansvar att kontrollera att deras miljonbidrag, i år totalt 4,7 miljoner, går till en studentverksamhet som blöder pengar och ägnar sig åt köpfester. Det ansvaret ligger helt och hållet på studentkåren.

Det har dock under en längre tid varit känt även för MDU:s ledning att just pubkvällarna gått med minus. Helena Jerregård väljer att se framåt och har tillförsikt till den nuvarande studentkåren som enligt henne har en mer stadig styrelse på plats än på länge.

Studentkåren på Mälardalens universitet i Västerås

–  De har en balanserad verksamhet nu och då kan man ta tag i ekonomin också, och där kommer vi att vara ett stöd och hjälpas åt mer nu, men att skjuta till mer pengar i år är uteslutet.

I klippet ger tf. prorektorn på MDU sin bild av kårens ekonomiska knipa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentkåren på Mälardalens universitet i Västerås

Mer i ämnet