Foto: Privat/Niklas Hagman

Erik bor nära branden: ”Man är helt maktlös”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hammarström bor i närheten av skogsbranden i Broddbo. Han har packat resväskorna och är redo att evakuera om det skulle behövas. ”Man är helt maktlös”, säger han.

Erik Hammarström bor omkring 800 meter från skogsbranden i Broddbo utanför Sala. Han är redo att evakuera om det skulle behövas.

– Det är klart att man känner sig väldigt liten. Vi känner inte oro för våra liv, men det är klart att man är orolig för huset, säger han, och beskriver det som att man känner sig helt maktlös.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

”Packat resväskor”

Under tisdagen kunde han se brandrök på himlen, men i dag märker han inte av branden mer än att det är flera helikoptrar i luften.

– Men jag såg på Länsstyrelsens karta att branden har krupit närmre.

Sammanlagt har ett femtontal personer fått evakuera och enligt räddningstjänsten är det oklart när de får återvända hem. Erik har packat väskorna och parkerat bilen i färdriktningen.

– Vi har packat två väskor med det viktigaste, säger han.

Nu följer de utvecklingen via sociala medier, radio och tv – och försöker leva på som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet