Foto: SVT

Ett ”Gulsvart Hjärta” ska öka mångfalden och minska antalet kränkningar i Västerås IK

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska värdegrunden i hockeyklubben Västerås IK ses över och jobbas med på allvar. Den nya värdegrunden i föreningen ska vara mer välkomnande och man vill öka mångfalden i föreningen för de som inte naturligt söker sig till sporten ishockey i dag.

Västerås IK gör en organisatorisk satsning på framtiden med CSR-projektet (Corporate Social Responsibility) ”Ett Gulsvart Hjärta”.

– I dag är VIK en av Sveriges största ishockeyföreningar, men det är tydligt att de flesta av våra aktiva är killar, i regel med helsvenskt ursprung. Så här ser inte Västerås, Västmanland och Sverige ut i dag. Vi vill bli en förening som speglar och tillvaratar mångfalden i det svenska samhället. Det är givetvis ett stort arbete som väntar oss, och det kommer att ta tid. Men vi ska vara en förening för alla, säger ordförande i Västerås IK, Pär Södergren på klubbens hemsida.

Ska betalas av nya sponsorer

I projektet tänker VIK även jobba vidare med, och kraftfullt utöka, sina insatser när det gäller arbetet med att få bort mobbning, diskriminering och kränkningar.

– Målet med ”Ett Gulsvart Hjärta” är att vi ska kunna göra det tack vare utökade samarbeten. Vi märker av att det finns intresse både hos befintliga partners som kan se ett värde i ett framtida utökat partnerskap, men även nya partners som inte har engagemang i klubben överhuvudtaget i dag. Känslan är att det kan uppstå väldigt spännande samarbeten i och med detta, säger Pär Södergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.