Planerna för Styggtjärnsberget är i ett tidigt skede. Foto: SVT

Företag vill bygga vindkraftspark mellan Norberg och Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare ett vindkraftsföretag är intresserad av att anlägga en vindkraftspark i Norberg. Den här gången handlar det om ett område som sträcker sig in i Smedjebackens kommun. 

Norberg har i nuläget Västmanlands enda vindkraftspark: Målarberget med 27 vindkraftverk på gränsen mot Avesta. Parken har precis blivit klar, och planeras gå upp i full drift i sommar.

– Vi fattade ju beslut och sade ja till Målarberget, men än har vi inte kommit i skarpt läge gällande det nya förslaget, säger kommunstyrelsens ordförande i Norberg, Johanna Odö (S).

Smedjebacken har två vindkraftverk och har godkänt bygget av 15 stycken. Samtidigt är kommunen idag uppvaktad av totalt fyra olika vindkraftsföretag som är intresserade, berättar kommunalrådet Ingemar Hellström (S).

– De senaste 1,5 åren har vi märkt ett explosionsartat intresse från vindkraftaktörerna, säger Ingemar Hellström (S) i Smedjebacken. Hör honom och Johanna Odö (S) berätta mer om vinkraftens framtid i klippet ovan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.