• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Hör Pelle Holmdahl, skötare sedan många år och fackrepresentant på sjukhuset i Västerås, beskriva kritiken mot omorganisationen. Foto: Amanda Hemberg Lind/SVT

Facket om omorganisationen inom vuxenpsykiatrin i Västerås: ”Kommer att bli en försämring”

Publicerad

En avdelning inom vuxenpsykiatrin på sjukhuset i Västerås ska stängas och patienter och personal kommer att omplaceras. Fackrepresentanten Pelle Holmdahl är kritisk mot beslutet.

– Vart tredje-fjärde år omorganiserar vi för att budgeten inte går ihop, säger han.

Personalen mår dåligt och patienter kommer att drabbas av beslutet, enligt skötaren Pelle Holmdahl från facket Kommunal. Han har arbetat i 40 år inom psykiatrin.

– Patienterna kommer att få en sämre vård, i alla fall till en början. Det här handlar om relationer, det är vårt verktyg, säger han.

”Lyssnat till kritiken”

Verksamhetschefen för vuxenpsykiatrin Joakim Pettersson säger att han lyssnat på den kritik som kommit och är nöjd med beslutet.

– Det förslag vi har landat i kan jag stå bakom, säger han.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.