Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vildsvinen har varit och bökat på fem av de 18 hålen på golfbanan. Se Kjell Borgström banchef Fagersta golfklubb visa hur det ser ut. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Golfbanan i Fagersta uppbökad av vildsvin: ”Tar oerhört många timmar att laga”

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen bökade vildsvin upp uppskattningsvis 400-500 kvadratmeter av golfbanan på Fagersta golfklubb. Kommunjägaren är inkopplad om det skulle ske igen.

– Det är oerhört många timmar som går åt till att laga skadorna, säger Kjell Borgström banchef Fagersta golfklubb.

Problemen med vildsvin i och runt Fagersta har pågått i några år nu och SVT Nyheter Västmanland har tidigare rapporterat om hur kommunens jaktlag har tillåtelse att jaga inne i tätbebyggt område. Många vildsvin har skjutits i skogarna runt Fagersta, men inne i tätbebyggt område så har endast ett fåtal djur skjutits av kommunens jägare.

SVT har också rapporterat om drabbade familjer som behövt sätta upp elstängsel för att hålla svinen ute från sin tomter. Nu har även Fagersta golfklubb drabbats.

– Vi har fem hål som blivit drabbade den här resan, och även om vi lagar så blir det inte riktigt spelbart på en hel säsong så då får vi stänga av områden och det är inte roligt, säger Kjell Borgström

Hör Kjell Borgström banchef på Fagersta golfklubb berätta om skadorna i klippet ovan. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.