Snabba elbilsladdare ska göra vägen till Sälen grönare – Fagersta hoppar på projektet

Uppdaterad
Publicerad

Fagersta ställer sig bakom Malung-Sälens initiativ ”Den gröna vägen till Sälen”. Med initiativet söker kommunerna statsbidrag för etablering av laddstolpar längs riksväg 66.

– Här är det tänkt att man ska tillhandahålla laddinfrastruktur och laddmöjligheter längs hela riksväg 66, säger Marino Wallsten (S), kommunalråd i Fagersta kommun.

I Fagersta finns det i nuläget en laddstation med sju uttag för elbilar. I ansökan är kommunens ambition att ordna en plats för två snabbladdare på 175 kilowatt.

– Vi ser samtidigt över möjliga platser för flera elbilsladdare i hela kommunen, men där får jag säga att det är lite osagt hur många det blir. Så många som det bara går är vår ambition.

Klimatet – Val 2022

Förhoppningarna är arbetet kan starta så snabbt som möjligt – beroende på om statsbidraget beviljas. I nuläget finns ingen utpekat plats för laddstationen, men kommunen ser över tänkbara platser.

I klippet berättar Marino Wallsten (S) varför det är viktigt med laddinfrastruktur till Sälen – och inte bara för skidturisterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatet – Val 2022

Mer i ämnet