Nu byggs festivalen upp runt om i Västerås. Foto: Madeleine Longo/SVT

Festivalen blir jämställt familjenöje

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag drar Västerås Cityfestival igång och i år ligger fokus på att skapa en jämställd festival.

Linda Jonas, som är pressansvarig för festivalen samt marknadsstrateg på Västerås & Co, beskriver festivalen som en stor folkfest för alla generationer. Allt startar på torsdag och pågår under tre dagars tid. Västerås gator och torg fylls återigen av åkattraktioner, scener och matstånd.

Jämställdhet i fokus

Varje år jobbar arrangörerna mot nya mål för att anpassa festligheterna för västeråsarna. Det som är nytt för i år är att de har satsat på en mer jämställd festival.

– Det handlar inte bara om artisterna på stora scenen, utan även när det gäller marknadsföring och vilka som sitter i ledningen och bestämmer, säger Linda Jonas.

Planerar ett år framåt

Planerandet inför nästkommande festival startar så fort lamporna slocknat den sena sommarkvällen. Först börjar man med en etablering och överblick och därefter kommer bokning av artister och marknadsföring.

– Vi har jobbat många år med säkerhet, tillgänglighet och mångfald. I år valde vi att fokusera på jämställdhet, eftersom det ligger rätt i tiden. Varje år vill vi utveckla festivalen, säger Linda Jonas.

Mer information om festivalen går att läsa här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.