Poliskontroll. Arkivbild. Foto: SVT/Melker Blomberg

Polisens utmaningar under Summer Meet

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon drar Summer Meet igång på allvar i Västerås. Under den stora bilträffen kommer ett av polisens fokusområden vara sexbrotten.

Med tanke på på de ökande antalet sexbrott på större arrangemang kommer det att vara ett av polisens fokusområden under årets stora bilträff.

– Vi tar fram metoder och arbetssätt för oss själva och för ordningsvakter, sen är det otroligt viktigt att allmänheten hjälper till. Vi hade ett fall förra året som vi löste med hjälp av allmänheten, säger Lars Jansson, kommenderingschef.

Västerås Summer Meet
Lars Jansson, kommenderingschef. Foto: SVT/Emma Larsson

Utöver det kommer polisen se till att det är ordning och reda under bilträffen och även att trafikreglerna följs.

”vi har lång erfarenhet”

Trots att bilträffen Summer Meet arrangeras för första gången i år kommer kommenderingen se ut som tidigare år när det har varit Power Big Meet, säger polisen idag.

– Vi bedömmer att vi har en lång erfarenhet utifrån att vi har haft Power Big Meet under massa år och att vi har löst det väldigt bra under de åren, säger Lars Jansson.

LÄS MER: Power Meet flyttar från Västerås

Kan ni garantera säkerhet för invånare, även på andra håll i länet under träffen?

–  Bemanningen i övriga länet förändras inte på grund av Summer Meet. Om det sker någon allvarlig händelse på en annan plats i länet har vi möjlighet att disponera om i resurser från den här kommenderingen.

serveringstillstånd förändrar arbetet

Under Summer Meet kommer det i år att finnas ett serveringstillstånd vid flygfältet. Lars Jansson säger att det också är något de behöver ta hänsyn till då de inte vet hur det kommer te sig där ute.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet