Vårdpersonal på akuten i Västerås ska ha haft covid-19. Ytterligare fem medarbetare har nu testats positivt. Foto: SVT

Flera coronasmittade i personalen på akuten i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Vårdpersonal på akuten i Västerås ska ha haft covid-19 och ytterligare fem medarbetare har nu testats positivt.

– Vi jobbar med att eliminera utbrottet, säger Liselott Sjöqvist, områdeschef akutsjukvård på Region Västmanland, till VLT.

Under fredagen bekräftades uppgifter till VLT om att vårdpersonal på akuten i Västerås ska ha haft covid-19. Under våren har det förekommit smittoutbrott på sjukhuset. Men nu har ett nytt utbrott inträffat.

– Det är i personalgruppen smittspridningen finns. I och med att det är en samhällssmitta är det svårt att säga hur det har gått till. Men vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och är noga med att om man känner symptom, stannar man hemma. Vi har också alltid munskydd och visir var man än befinner sig, säger Liselott Sjöqvist till VLT.

Smittspårning

På akutmottagningen sker det sedan några dagar tillbaka en smittspårning. Personalen får genomgå PCR-test som visar om man har en pågående infektion.

All personal som konstateras smittad får stanna hemma. Framåt får man se om några fler blivit smittade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.