Områdeschef på region Västmanland, Liselott Sjöqvist, utreder fallet då en person på akuten fortsatte arbeta med symptom. Foto: Susanna Ahnlund

Fortsatte jobba med coronasymptom på akuten i Västerås – kan vänta disciplinära åtgärder av regionen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha upptäckt att en person som arbetar på akuten i Västerås bar på covid-19 viruset har ytterligare sex personer i personalen bekräftats smittade. Något som regionens områdeschef Liselott Sjöqvist ser allvarligt på.

– Vi kommer att ta till disciplinära åtgärder när det gäller det här, säger hon.

Även på kirurgen har covid-19 spridits bland personalen.

– Men det verkar inte bli så stort. Där handlar det bara om två eller tre medarbetare som är smittade.

Coronaviruset i Västmanland

Samtidigt har kurvan över antalet sjuka i covid-19 sjunkit dramatiskt och det finns gott om personal att ta från andra avdelningar.

– Akuten lånade ut personer till andra avdelningar där det tidigare behövdes. De personerna har nu kommit tillbaka till akuten för att arbeta där. Dessutom har vi lojala medarbetare som ser att det behövs folk på akuten. De har brutit sin semester och hoppat in, säger Liselott Sjöqvist.

Endast två personer med covid-19 virus vårdas för tillfället på Västmanlands sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet