• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Polisen uppmanar att ta det försiktigt på vägarna. (genrebild) Foto: TT

Flera singelolyckor i länet – halkan är en bidragande orsak

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen har flera singelolyckor inträffat runt om i länet. Enligt polisen kan en bidragande orsak vara den rådande halkan.

Strax efter klockan 15 körde en bil i diket på länsväg 233 mellan Gunnilbokorset och Ramnäs. En halvtimme senare kör en annan bil i diket på Västanforsvägen i Norberg. 

Vid 16-tiden larmades räddningstjänsten om en olycka på väg 256, väster om Västerfärnebo, där en bil kört i diket.

Anpassa hastigheten till väglaget

De olyckor som inträffat är singelolyckor, där bilar kört ner i diket. Olyckorna har lett till störningar i trafiken under bärgningsarbetet. Trafikverket menar att man ska tänka på att anpassa hastigheten till väglaget. 

– Håll avstånd, håll hastigheten och anpassa den till underlaget, säger Magnus Lövgren på Trafikverkets pressjour. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.