Flera till sjukhus efter brand hos batteritillverkaren Northvolt i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre personer fördes till sjukhus och ytterligare 18 personer blev ombedda att söka sjukvård efter en brand hos batteriföretaget Northvolt i Västerås.

– Enligt våra rutiner ska de som varit i kontakt med rök uppsöka sjukhus, säger Anders Thor, pressansvarig på Northvolt.

Det var strax innan klockan 21 på måndagskvällen som blåljuspersonal larmades till en brand på batteriföretaget Northvolt på Finnslätten i Västerås.

Branden orsakades av en kortslutning och det spred sig en giftig rök i lokalen. Flera personer fick uppsöka sjukvård. Enligt Region Västmanland var samtliga lindrigt skadade och kunde lämna sjukhuset efter behandling.

När SVT når Northvolt på tisdagsmorgonen ger de en kort förklaring till vad som hände.

– Två batterier har varit i kontakt med varandra och börjat brinna. Personalen på plats släckte branden direkt och enligt våra rutiner ska de som varit i kontakt med röken uppsöka sjukhus. Det såg kanske allvarligare ut än vad det var, säger Anders Thor, pressansvarig på Northvolt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.