Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet åker SVT ut till bygget som är anledningen till att E18 just nu är avstängd mellan Köping och Västjädra. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Glädjebeskedet: E18-bygget klart tidigare än beräknat – kan öppna till sommaren 2025

Publicerad

Just nu jobbas det intensivt vid ombyggnationen på E18 mellan Köping och Västjädra. Går allt som planerat kommer hela tidsplanen kapas rejält.

– Det känns jättekul, men vi ska se till att arbetet går bra de här fem dagarna så kan vi känna oss tryggare att vi kan öppna mycket tidigare, säger Per Ahlenius, projektledare Trafikverket.

Just nu är vägsträckan på E18 avstängd under fem dygn för att flera kritiska och komplicerade moment ska genomföras. Bland huvudmomenten är att en större bro ska lyftas på plats.

Även Västmanlands första faunapassage över E18 ska bli mer färdig i och med att den återstående halvan gjuts på plats. Totalt ska hundratals arbetsmoment koordineras.

Ombyggnationen av E18 Köping-Västjädra

Kan öppna nästa sommar

Den ursprungliga tidsplanen vara att vägen ska vara klar för motorvägstrafik hösten 2025. Men arbetet med vägen har gått bra och om momenten som ska genomföras i dagarna går vägen kommer den nya sträckningen kunna öppna till sommaren 2025.

I klippet åker SVT ut till bygget som är anledningen till att E18 just nu är avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ombyggnationen av E18 Köping-Västjädra

Mer i ämnet