Floristen Ulrika Remnes brukar ha fullt upp på sommaren då hon oftast är bokad på flera bröllop. Coronakrisen drabbar hennes bransch hårt och hon försöker nu göra upp en plan för att överleva och behålla så många kunder som möjligt. Foto: Susanna Ahnlund

Floristens viktigaste kunder ställer in: ”Bröllopen är min största inkomst på sommaren”

Uppdaterad
Publicerad

Floristen Ulrika Remne är en av företagarna som lever på festerna som nu ställs in till följd av coronakrisen. Hon ställer sig frågan hur hon ska klara sommaren och möta efterfrågan som väntas komma nästa år när många vill fira ikapp.

Förbudet mot att arrangera sammankomster där fler än 50 personer samlas har lett till att många har skjutit fram fester och framförallt sommarbröllop. Småföretagare i festbranschen vet att en stor efterfrågan kan komma när coronakrisen lagt sig men har svårt att se hur de ska klara sig fram till dess.

Oroliga brudpar har även hört av sig till kyrkorna i Västmanland. För att göra bröllopen möjliga erbjuder vissa kyrkor att genomföra vigseln utomhus. Vissa kan också streama bröllopet så att nära och kära som tillhör riskgrupperna kan följa bröllopet på distans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet