Här förs 42-åringen in med kriminalvårdens minibuss varje morgon under rättegången. Foto: Robert Gustavsson/SVTVisa alla (12)
Visa alla (12)

Följ 42-åringens väg från häktescellen till rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Varje rättegångsdag i Arbogafallet förs den mordmisstänkta 42-åringen till Västmanlands tingsrätt. Nu kan du få en unik inblick i hur det ser ut för den misstänkte innan hon når rättsalen.

Normalt sett sitter 42-åringen i Karlstad, där hon är placerad i häktet. Men det långa avståndet mellan Karlstad och Västerås gör att kriminalvården försöker att hitta mer praktiska lösningar för att minimera transporttiderna och placerar henne på ett närmare häkte, troligtvis i Uppsala.

LÄS MER: Rättegången i Arbogafallet – dag för dag

Under den 23 dagar långa rättegången i  Västmanlands tingsrätt, när inte förhandlingen pågår, befinner sig 42-åringen i tingrättens källarplan. Där äter hon sin lunch och har sina raster, övervakad av häktespersonalen.

Det är en enkel och spartansk inredning som möter den misstänkte i källaren.

Unikt bildmaterial

För att minimera fritagningsförsök vill kriminalvården inte att SVT filmar nere i häktet, men SVT Nyheter Västmanland har tagit unika stillbilder från förvaringen av misstänkta gärningsmän.

Se bildspelet ovan.

Femte rättegångsdagen

Under onsdagen fortsätter rättegången i Arbogafallet. Det blir rättegångens femte dag. Bland annat kommer man att hålla förhör med en polis, den döde mannens arbetsgivare, en anställd på försäkringsbolaget If samt en brandman.

LÄS MER: Arbogafallet – detta har hänt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet